söndag 10 juni 2012

PNC 2012


Här kommer ett sent inlägg om PNC. Som vanligt blåste det halvt storm, men solen lös i alla fall. Fisket var halvsegt i den hårda vinden, men en del fina fiskar kom upp. Framför allt knotfisket var väldigt bra, med flera 400g+ fångade. Efter lördagens fiske låg vi på femte plats och var måttligt nöjda, men såg potential till att klättra. Efter söndagen slutade vi på fjärde plats, ca 1,7 poäng efter kompanjonerna i Team Isola.

Team Omega fiskade grymt och ledde stort redan första dagen, en ledning de lyckades hålla. Grattis! Team Omega fiskar dessutom helt själva, utan samarbete med andra team (många, exempelvis vi ringer till och samarbetar med andra under tävlingen), vilket gör prestationen ännu mer imponerande. Nicklas Kolbeck som är en del av teamet förstärker sin position som Sveriges havsfiskekung år 2012 ännu mer. Svenskt rekord, utvecklat en helt ny typ av fiske som lett til storfångster ingen kunnat drömma om, ett missat svenskt rekord på tunga, storlaxar, osv....

Extra kul var att Team Simrad som var med i tävlingen FÖR FÖRSTA GÅNGEN fiskade grymt och slutade på andra plats. Det är tråkigt nog sällan nya team med på tävlingarna. Många har inställningen att de ändå inte kommer placera sig. Team Simrad visade att man med en duktig skeppare och fiskare kan slå de vanliga toppteamen med god marginal. Team med duktiga skeppare och fiskare finns det gott om, därför hoppas jag att ännu fler dyker upp nästa år. Stort grattis till Team Simrad! Hoppas ni fick blodad tand och dyker på de andra tävlingarna också.

Slutligen grattis till Team Isola till tredjeplatsen. Ni fiskar bra som vanligt.

Det var som vanligt kul att träffa allt fiskefolk igen och middagen på Mollösunds världshus var väldigt trevlig och Jan Olsson gjorde ett kanonjobb som prisutdelare.

Anders

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar