tisdag 26 juni 2012

Multemäsk

Det har inte blivit något mer fiske sedan sist. Massa blåst och regn som säkert alla märkt. Jag har däremot samlat på mig en hel del multemäsk, och mer ska det bli. För att de inte ska mögla torkar jag dom och har sedan tänkt mixa dom till ströbröd. Lär fungera perfekt som 'brödgröt'. Till ytmäsk kommer jag fortsättningsvis köra grönfärgat bröd. Tack för tipsen!

Anders

måndag 18 juni 2012

onsdag 13 juni 2012

Lägre frekvens framöver

Jag blev inringd till mitt sommarjobb idag. Jag kommer vara ute på sjön i tre veckor, därför kommer bloggen inte uppdateras så mycket framöver. Har jag tur ligger vi still i Malmö vissa dagar, då kommer jag fiska multe på de grymma platserna jag hittade förra året.

Jag band ihop ett helt gäng nya modifierade multetackel igår. Tror de kommer vara betydligt bättre än mina tidigare. Jag har fått en del mail angående hur jag fiskar efter multen. Jag kommer göra ett inlägg framöver med lite bilder på tackel, mäsk med mera.

Dagens fiske ställde jag in. Målnigt och halvtråkigt väder plus att jag måste packa och komma fram till båten i tid.

Anders

tisdag 12 juni 2012

Väldigt mycket fisk idag

Fisken var på plats redan när jag kom till hamnen. Efter blott några minuter åt de friskt av ytbrödet och det var bra storlek på många av fiskarna. Till och med äppelskrutten och bitar av äpple som jag slängt ut attackerade de flera gånger (frågan är om det berodde på att de likande bröd, eller att de faktiskt gillar äpple?). Jag fiskade med två spön, ett passivt med bröd på pop up och ett i handen. Det högg på båda flera gånger innan det lugnade ned sig något. Plötsligt löper linan ut från det passiva spöt och en grov multe har krokat sig själv. När jag lyfter spöt för att börja drilla går fluo-tafsen av, utan något motstånd att tala om. Sånt får inte hända.. Efter det försvinner de huggvilliga fiskarna och kvar är bara enstaka som äter på stenarna och är totalt ontresserade av bröd. Jag har faktiskt haft problem med just den fluolinan tidigare och tänker därför köra annan framöver. Tappade ett par fiskar av samma orsak förra året. Extra störande är att fisken såg fin ut. Trilene 0,27 mm Flourcarbon är inget vidare till multefiske. 0,24 mm av samma märke har jag dock aldrig haft några problem med, förutom att den är lite för tunn för min smak. Är det någon som med framgång använt vanlig nylon vid multefiske?

Jag fiskar imorgon förmiddag också. Vid tolv ska det börja regna, så blir bara en halvdag.

Anders

En tappad på grund av linbrott...

Mycket fisk. Bra storlek.

Massa fisk som åt på ytan direkt på morgonen.

måndag 11 juni 2012

Fågelproblem

Börjar bli påmind om hur tråkigt multefisket kan vara. Fisk på plats hela dagen, utan att visa minsta intresse + massa orädda änder och måsar som äter upp brödet. Har någon förslag på hur man slipper and- och måsproblemen får ni gärna skriva.

Jag kör ett pass imorgon igen.

Anders

Fiskar Multe. Två finingar simmar precis framför fötterna

söndag 10 juni 2012

PNC 2012


Här kommer ett sent inlägg om PNC. Som vanligt blåste det halvt storm, men solen lös i alla fall. Fisket var halvsegt i den hårda vinden, men en del fina fiskar kom upp. Framför allt knotfisket var väldigt bra, med flera 400g+ fångade. Efter lördagens fiske låg vi på femte plats och var måttligt nöjda, men såg potential till att klättra. Efter söndagen slutade vi på fjärde plats, ca 1,7 poäng efter kompanjonerna i Team Isola.

Team Omega fiskade grymt och ledde stort redan första dagen, en ledning de lyckades hålla. Grattis! Team Omega fiskar dessutom helt själva, utan samarbete med andra team (många, exempelvis vi ringer till och samarbetar med andra under tävlingen), vilket gör prestationen ännu mer imponerande. Nicklas Kolbeck som är en del av teamet förstärker sin position som Sveriges havsfiskekung år 2012 ännu mer. Svenskt rekord, utvecklat en helt ny typ av fiske som lett til storfångster ingen kunnat drömma om, ett missat svenskt rekord på tunga, storlaxar, osv....

Extra kul var att Team Simrad som var med i tävlingen FÖR FÖRSTA GÅNGEN fiskade grymt och slutade på andra plats. Det är tråkigt nog sällan nya team med på tävlingarna. Många har inställningen att de ändå inte kommer placera sig. Team Simrad visade att man med en duktig skeppare och fiskare kan slå de vanliga toppteamen med god marginal. Team med duktiga skeppare och fiskare finns det gott om, därför hoppas jag att ännu fler dyker upp nästa år. Stort grattis till Team Simrad! Hoppas ni fick blodad tand och dyker på de andra tävlingarna också.

Slutligen grattis till Team Isola till tredjeplatsen. Ni fiskar bra som vanligt.

Det var som vanligt kul att träffa allt fiskefolk igen och middagen på Mollösunds världshus var väldigt trevlig och Jan Olsson gjorde ett kanonjobb som prisutdelare.

Anders

söndag 3 juni 2012

lördag 2 juni 2012

Ny bild




Med vänliga hälsningar
Daniel Eriksson
0734-116422
Nine Yards Göteborg

Skickat från min iPhone

Ny bild