måndag 29 oktober 2012

Lowrance Gen2 Touch med blöta fingrar

En vanlig fråga kring den nya Lowrance-produkten är hur pekskärmen fungerar när man har blöta fingrar, det var även det första jag tänkte på när jag läste om produkten. De flesta som har mobiler med pekskärm vet att det fungerar väldigt dåligt när skärmen är blöt. Det är inget som helst problem med Gen2 Touch! Det fungrerar helt klockrent, vilket videon visar. Allt går snabbt, både med blöta och torra tassar.

Anders

söndag 28 oktober 2012

Summering gårdagen

Vi slutade på fyra spättor över 1 kg. På förmiddagen högg det ganska bra, men snittvikten var inte densamma som förra helgen (även om den var ganska hög även denna gång). Vi fick dessutom bra med skrubba och torsk. På eftermiddagen kom Lantblom ut som kört riktat efter torsk med jigg. Han hade fått riktigt många i bra storlek, största var den på bilden, 8,5 kg. Häftigt att man kan få stora fiskar på bara några meters vatten och väldigt lätt utrustning.

Den stora spättan högg på en ny kant som vi provade för första gången. Verkar finnas stor fisk över allt just nu. Även denna spätta var en sjuk fighter och rusade flera gånger. Riktigt nervöst. Jag tog ingen längd på den, men den var inte lång. Det som gav vikten var höjden, riktigt fet fisk.

Anders

lördag 27 oktober 2012

Ännu en storspätta!

1,570 kg vägde denna

Skrubba 0,960 kg

Ännu en fin spätta över 1 kg

Totalt har vi tre över 1 kg, topp 1,200 kg, men fisket har tvärdött. Inte en vettig fisk på länge nu.

Fin spätta över 1 kg

Fin fisk direkt

På väg ut

Grymt väder, dock ingen ström.

torsdag 25 oktober 2012

Barnprogramsfiske

Klara fightar en fin fisk

Klara igen med fin spätta

"Fiska med Anders"-Anders och "Lill-Anders"-Anders ;)
Idag skulle SVT göra ett avsnitt av "Fiska med Anders" (vilket ironiskt nog många brukar skämta med mig om) ombord på Vandia. Jag skulle visa lite praktiskt hur det går till och lånade ut lite grejer. Det var Anders och en tjej som hette Klara som skötte fiskandet. Trots massa vind och sjösjunka gick det rätt bra till slut. Klara fiskade jättebra och fick flera fina spättor och sandskäddor. Det kom som tidigare visats spätta precis under 1,4 kg, samt en del andra fiskar i bra storlek.

Programmet kommer i sommar någon gång. Faktiskt väldigt trevligt upplägg och sköna folk i produktionen. En serie att rekomendera, framför allt för föräldrar som försöker hitta en vettig hobby till sina kids. Klara tyckte att fisket var jättekul och fick med sig en fin plattfiskutrustning hem.

Anders

Knappt 1,4 kg

Lars Molander

Fiskar med 'Fiska med Anders'

söndag 21 oktober 2012

Grym dag på sjön


1,300 kg och 1,750 kg

Fick gå i en balja någon minut innan vi släppte den

Bra maghöjd!
Dagen slutade med nio spättor över 1 kg och många precis under. Totalt fick vi ca 25 spättor + fina skrubbor och ett par sandskäddor över 400 g. Riktigt kul att få uppleva ett sådant fiske i Sverige. Jag hade helt glömt bort hur bra de större spättorna kämpar. Den stora fisken rusade flera meter när den var halvvägs upp. Alla stora fiskar förutom en som hade svalt sattes tillbaka, vilket jag tror är ett måste om fisket ska bevaras. Mindre fiskar fungerar utmärkt som matfisk och har inte samma trofévärde. Jag återfångar hellre en stor fisk än att slå ihjäl den...

Vi hade ganska dåligt med mask, vilket gjorde att vi fick snåla. Hade vi haft mer kanske vi fått ännu mer fisk.

Anders

Spätta, 1,750 kg

Makalöst fiske. Längre rapport senare.

Blomman slår till igen!

Spätta 1,250 kg

Fyra över 1 kg än så länge

Stor skrubba

Fiske med Anders!

lördag 20 oktober 2012

Bra spätta till Ragnar

Fisket var trögt under dagen. Rätt gott om spätta, men ingen direkt storlek. Vi bröt vid tvåtiden.

Imorgon siktar vi högre.

Anders

Fin havsöring

Fin slätvar på välfiskad yta

tisdag 16 oktober 2012

Rödspätta 1,200 kg och 1,500 kg plus skrubba 1,150 kg

Brian levererade under gårdagen igen. Om det är någon som fiskar mycket på sundet, och gör det bra så är det han. Skillnaden mellan oss är att han är ofin nog att ta de stora fiskarna själv ;). Igår fick han ovanstående fiskar. Spättan på 1,500 kg hade jag fångat.

måndag 15 oktober 2012

Så här ska det se ut

Tobis och småsill på varplatserna gör att det känns betydligt mycket hetare. Med Structure Scanen kan man se tobisstimmen som massa små streck. Väldigt detaljrikt alltså. Tyvärr syns det nog mindre bra på denna bilden. Ska försöka fota mer vid nästa tur.

söndag 14 oktober 2012

Slutsummering

Helt okej fiske, men stundtals väldigt segt och dessutom regnigt. Strömmen gick upp till 4 knop, vilket gjorde fisket svårt. Dagen slutade med ca 10 pigg- och slätvar + vanlig knot i ok storlek och en fenknot i bra storlek.

Som jag skrev var Tom i en bra fisk som var väldigt tung. Mitt under dödperrioden mitt på dagen högg en riktigt tung fisk för mig också, den tyngsta jag känt på Lappen. Den var bara tung och gjorde inget vidare väsen av sig, vilket indikerar på stor var. Den lossnar när jag har fightat den en bra stund och precis i samma ögonblick får jag syn på tacklet, men inte fisken. Den gick alltså av ca 1-2 m under ytan.... Det var längesedan jag blev lika arg för en tappad fisk.

Kul i alla fall att det fina fisket fortsätter och att toppfiskarna fortfarande finns där.

Anders

Slätvar 1,240 kg

Tom slår till!

Fenknot 0,410 kg!

Toms första Slätvar

Han tappade tappade precis en riktigt tung!

Fin piggvar i första driften!

lördag 13 oktober 2012

Båtplatser i Borstahusen under lågsäsong

Magnus Lantblom har gjort lite efterforskningar kring båtplatser i Borstahusen under lågsäsong. De nappade på iden har kommit med följande priser:

Slipavgift + hamnplats fre-sön 200 kr
Slipavgift + hamnplats i två veckor 300 kr

De har även tänkt erbjuda paketpris där boende ingår på trevliga Borstahusen camping. Jag vet inte prisuppgifterna på de erbjudandena, men ska uppdatera framöver när jag får mer information. I nuläget kostar stugorna mellan 600 kr-1000kr / dygn för 6-personsstugor.

Direktlänk till Borstahusens hamn där ni hittar telefonnummer och kontaktinformation:
http://www.teamboss.se/Start/tabid/61l/Default.aspx

Direktlänk till Borstahusens camping: http://www.borstahusenssemesterby.se/stugor.php


Tanken med dessa erbjudanden är att folk ska kunna ta ner båten och ha den här en längre tid, på precis samma sätt som vi gör just nu (fast betydligt mycket billigare...). Under hösten sker det mesta havsfisket i Öresund, då är det väldigt smidigt att ha båten liggande här. Jag har haft väldig nytta av vår båtplats och aldrig tidigare fiskat lika mycket under hösten. Lantblom rapporterade för övrigt om riktigt bra jiggfiske efter torsk upp till 7 kg bara några minuter från Borstahusen, det är inte bara plattfisk som lockar.


Anders

fredag 12 oktober 2012

Segt fiske även idag

Grumligt vatten med mycket tång och alger i var förmodligen orsaken. Idag fiskade jag med Brian i hans båt.

Tar man bort första och sista meningen i texten på bilden stämmer det ganska väl in på kapten Blomman :)

2-kilos spätta på Vandia idag!

Olle från team Poseidon fick den. Grattis!

torsdag 11 oktober 2012

Snabbtur på sundet idag

Båten är iordning igen. Tog en en snabb testrunda nu på eftermiddagen. Segt fiske och konstiga strömmar. Det enda egentligen som var något att ha var en slätvar på 950 g.

Anders

måndag 8 oktober 2012

Fenknot 600g, piggvar 1,55 kg, slätvar 950 g

Brian med en superfisk

Piggvar, 1,55 kg och slätvar, 0,950 kg
Brian från danska Team Blaeser skickade några bilder från helgens fiske. Det är inte bara svenska båtar som fångar fisk just nu. Och vad är bättre än en glad svensk? - Jo, en GLAD DANSK! =)

Anders

söndag 7 oktober 2012

Vandia-Thomas levererar igen

Fenknot, 420 gram
Trots en väldig massa vind idag levererade Thomas fint fiske till sina kunder. Fyra skrubbor över 1 kg med en topp på imponerande 1,76 kg till Nils i Team Vandskraeck. Det är en av de största skrubborna i Sverige de senaste 30-40 åren. Ännu ett storfiskreg på spätta blev det idag, 1,58 kg vägde den. Och slutligen den fina fenknoten ovan. Det har kommit upp flera fenknotar i bra storlek sista tiden, så det är verkligen rätt tid om man jagar den arten. Så här fint fiske var det längesedan det var. Extra kul att man kan kombinera spättafisket med varfiske, som fortfarande är bra och ger chans till fisk i bra storlek. Vandia är mycket uppbokad, så ni som är sugna på riktigt kul fiske bör boka snarast. Fisket sker strax norr om Helsingör, det är alltså inga körtider att prata om.

När jag åkte in i hamnen senast var det ett pucko som fiskade rakt över hamninloppet. Jag fick då in hans lina i propellern, hela rullen tömdes. Tyvärr gick inte skiten att få bort helt, så innan jag kan bege mig ut på mer fiske måste jag montera av propellern, rensa den och smörja upp den. Inte kul.

Anders

lördag 6 oktober 2012

Summering

Dagen bjöd på riktigt fint spättafiske, både antals- och storleksmässigt. Dock utan de riktiga topparna. Fin skrubba och Slätvar fick vi i alla fall. Det kom även ett par stora fenknotar på ett par av de andra båtarna i området.

Under dagen testfiskades nästa års modell av Fladen Nano. Supersnyggt spö och väldigt bra känsla. Det väger verkligen ingenting.

Anders

Slätvar 1,050 kg

Skrubba 1,220 kg

Till tom

En fin till

Fin spätta

Bra fiske, dock är masken snart slut. Går bli varfiske resten av dagen.

fredag 5 oktober 2012

Kanonfiske på Vandia

Thomas rapporterade om riktigt fint fiske idag. Mycket fisk över 1 kg, varav fyra över storfiskvikt. Toppfisken vägde 1,8 kg. Imorgon blir det fiske för mig.

onsdag 3 oktober 2012

Bilder från helgen

Här kommer bilder på samtliga fiskar i bra storlek från helgens fiske.

Skrubba, 1,250 kg
Fenknot, 0,460 kg

Spätta, 1,100 kg

Dalis, sandskädda 0,475 kg

Skrubba, 1,125 kg


Marc, slätvar 1,400 kg

Lilla My-Anders med spätta på 1,160 kg

Slätvar, 1,040 kg

Fin slätvar
Anders