fredag 7 maj 2010

1 Maj-fisket (del 1)

Fredag morgon klockan 04.30 kär jag från Kungsbacka och hämtar upp Blomman och Eriksson i Göteborg. Efter att ha hämtat båten i Rollsbo beger vi oss till Ellös där vi sjösätter. Vi är ute på kattställena runt 8-snåret.

Redan andra driften landar vi de två första kattena, plus att Blomman bommar en i samma veva. I nästa driva lyckas Blomman bättre och katt nr 3 är ett faktum. Sedan går solen i moln och fisken slutar hugga. När sedan solen tittar fram igen får vi omgående hugg av nya katter. Så håller det på hela dagen. Synd bara att det inte var mer sol... 9 katter blev det totalt. Väldigt dålig storlek på alla tyvärr. Som sig bör återutsatte vi alla katter utom en. Den sparade vi pga grillfesten vi skulle ha dagen efter. Vi visste nämligen inte om mataffären skulle vara öppen (vilket den visade sig vara).
Kattkungen Eriksson. 6 av 9 katter drog han.

När kattfisket klingat av åker vi till Fläskberget. Där får Blomman nästan direkt en fin simpa på 0,415 kg. Fisken var över 30 cm och väldigt mager. I rätt kondition hade den säkerligen kunnat väga mellan 550-600 g om man kollar andra storfiskreggade simpor. Riktigt fin fisk hur som helst.


På och runt Fläskberget får vi också en del Knot, smålångor, Glysor. Dock inget av värde. Vi avslutar på "Knotola", där vi kan konstatera att fisket sög. Runt 18.00 beger vi oss in.

20.00 har vi bokat borg på Pettersons Krog på Käringön. Så en snabb dusch och några öl, sen bär det av. Maten var som vanligt riktigt grym! Mindre kul var det när Eriksson lurade i mig en romsäck från en sjötunga. Riktigt vidrig koncistens.



När maten var uppäten gick vi upp en våning och intog "fiskehörnan" (längst in till vänster). Där drack vi och hade trevligt till mer folk började dyka upp. Ska inte skriva mer om festandet, men det var som alltid på Käringön riktigt bra! Med tanke på lördagens skitväder behövde vi inte heller bry oss om att "chilla" på spriten.

Lördagen gick i bakfyllans tecken. Eriksson var helrisig. På eftermiddagen körde vi lite kustfiske från piren i alla fall. Ett par simpor och torskar blev resultatet. Sjukt att det simmar torskar på typ 40-50 cm inne i hamnen..

På kvällen bjöd "farsorna", Anders och Hans på en underbar oxfilémiddag. Efter maten blev det lite stänkare, sen bar det av till Petterssons igen. Riktigt roligt även denna dag. Blommans gamla "schtekargener" kom fram igen efter ett par år. Champagneflaskor och dyra drinkar stod som spön i backen. Ingen billig kväll inte.



Söndag morgon gick vi (efter att ha tömt hela innanskrovet från vatten)ut på vraken. Vi började på Valkokaren. Det högg till en början bra och vi fick flera Blekor upp till ca 2,6 kg. När det slutat hugga åkte vi vidare till Fjutten. Där var det helt tomt. Inte en fisk. Det var också på Fjutten Blomman började sitt mäskande som sen höll i sig hela dagen. Hela 7 laddningar drog av han i första omgången, och då räknar jag inte dom små. Snacka om grov bakfylla!



Vi får ett samtal från Markus som rapporterar att de precis dragit en fin katt på Fläskberget, så vi beger oss dit. När vi kommer dit mår både Blomman och Christian riktigt dåligt. Christian lägger sig direkt. Blomman står ut ett litet tag och hinner landa en katt innan han kalvar igen och sen lägger sig han också. Därefter fiskar jag själv. Skönt att inte ha nån konkurens om fisken iaf =).Det är dock riktigt segt, som allt annat fisket också varit. Jag får några Glysor, småtorskar, långor osv. När jag precis drivit av kanten ut på 40 m får jag ett fint hugg. Jag misstänker att det kan röra sig om en fin Blågylta. Mycket riktigt är det det som kommer upp. När jag hänger den i vägen visar den över 700 g. Med andra ord riktig fin. Detta får igång Christian som börjar fiska igen. Nästan direkt drar han en fin Glysa på närmare regvikten, 300g (strax under visade det sig i land).



Blomman vaknar också till efter ett tag. Han deklarerar att vi måste åka in. Han mår riktigt dåligt vid det här laget. Vi gör så och avbryter fisket.

Mer senare.....

1 kommentar: