onsdag 8 februari 2012

Mål inför fiskesäsong år 2012

Jag tar målen i ordning efter årstiderna. Vissa är mer realistiska än andra och en del kommer man säkerligen inte ens hinna med. Det följer en kort beskrivning om hur, var, när osv... Utöver nedanstående blir det med all säkerhet en del öresundsfiske, måseskärsfiske, samt annat "softfiske".

Torsk, 20kg+ c/r. Södra Östersjön. Vi hoppas kunna lägga en del tid där i vår/vinter. Båten ligger numera stationerad utanför Lund, så det är inte så jobbigt att ta sig dit längre. Det är väldigt tråkigt att se att folk fortfarande slår ihjäl alla sina stora lekfiskar. Därför ska vi i den mån det går släppa all stor fisk.

Piggvar kring Orust. Kolbeck bevisade att det finns riktiga as. Förhoppningarna är att få en lika stor, men kul om man kommer över 2 kg. Riktigt mäktiga fiskar.

En tur i Strömstadsområdet lockar också. Ganska ofiskade vatten med stor artrikedom. En klorocka, småflundra, sjurygg... Vad området kan bjuda på.

Multe! En fisk som jag återigen kommer lägga mycket tid på. Svenskt rekord är det självklara och relativt realistiska målet. Ett fiske och en art som nästan lockar mest, där man ständigt lär sig nya saker och blir bättre. Jag landade 6 multar, tappade 3 pga linbrott, samt ett par till som bara lossnade under 2011. Jag räknar med ett betydligt bättre antal under 2012 med all den erfarenhet jag fått under förra året.

Vi har även pratat om att tillsammans med Isola göra en kummelsatsning när sommaren kommer. Vi har relativt bra koll på var och vilken årstid. Går dessutom att kombinera med riktat fiske efter STOR lerskädda. Båda är svåra, men inte omöjliga.

Svenskt rekord...! Förmodligen någon djuphavsfisk. Efter flera år på 10-gradarn lockar Bratten igen. En satsning med små krokar är högaktuellt. Ett svenskt rekord är något som fortfarande undgått oss i Navia. Det blir säkerligen någon 10-gradartur också. Långa över 20 kg hade varit kul, samt blålånga eller någon fräck småart. Det finns bevisligen gott om guldlax där, men ännu är ingen fångad.

Vi har dessutom en dröm om en svenskfångad hälleflundra. Vi har pratat om det i flera år men aldrig kommit till skott. Kanske under 2012? Vi småplanerar redan nu och det är inte omöjligt att vi avslutar år 2012 med ett flundrapass.

Utöver målen är tanken att vi återigen ska hårdsatsa på tävlingsfisket. Tråkigt nog har vi inte varit lika tända på det de senaste åren, men nu ska det bli ändring. Eriksson är på G igen och han behövs för att vi ska kunna prestera under tävlingspressen.

Ovanstående är just mål och visioner, alltså inget vi räknar med att utföra till 100 procent =)

Anders

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar