torsdag 3 januari 2013

Fler tånglakebilder

Här kommer lite fler bilder på tånglakar. Utöver dessa fångad jag några till i vikt kring 250 gram, men orkade inte kontrolväga dem + några riktiga småttingar. Jag fiskade vid en stenkant på 4 m djup som var helt invaderad av småtorsk och skrubba. När det mörknade blev det dock lugnare på den fronten och då högg också tånglakarna, som vid denna årstiden är fyllda med yngel. Tydligen föder de levande ungar under vintern och det var därför de var så extremt tjocka.

Jag fickade med två spön samtidigt, tacklade med bomtackel och borstmask på kroken. Jag använde även borstmask till mäsk ( tack Vandia-Thomas!)... Även sill och räka fungerade, men borstisarna var nog snäppet vassare. Huggen märktes knappt, utan man fick lyfta i spöna då och då. Ibland kände man hur det satt fisk på samtidigt som man satt fast i botten, ibland fick man loss det, det satt då alltid en tånglake på - lika ofta fick man dra av tacklet. Förmodligen högg de betet och simmade ner i en håla efteråt. De kämpar ingenting, men är väldigt äckliga när det väl är uppe i båten. De sprattlar och vrider sig som riktiga ålar, de feta honorna var mer lätthanterliga eftersom de knappt kunde röra sig på grund av sin fethet.

Några fetknoppar mellan 0,250-0,320 kg

Bästa tacklet, krokarna gick av i knutarna om man drog tillräckligt hårt, på så vis slapp man sätta hela tacklet vid bottennapp.


0,290, tagen i dubblé med den största på 0,320 kg


0,280 kg


Det var kul att äntligen få ett svenskt rekord. Nästa får gärna vara av mer grandios storlek  =)

Anders

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar