onsdag 1 maj 2013

Mer om piggvaren


Det blåste väldigt mycket under dagen vilket begränsade vårt fiskeområde. Därför kunde vi inte komma till på de hetaste platserna. Vi hittade fisken på ca 1 m djup på ren sandbotten. Vi började fiska på den, samtidigt som vi filmar hela förloppet under ytan. Fisken är seg till en början och inte speciellt intresserad. Därför beslutar vi att sluta filma under ytan, en pinne och kamera 30 cm från fisken kanske är orsaken till dess ovilja. Mycket riktigt högg den när vi tagit bort kameran och fokuserar helt på fisket. Efter en odramatisk fight ligger den i håven och det är först då vi inser hur stor den är. Vi åker iland en bit bort med fisken liggande i håven som samtidigt släpas i vattnet. Väl upphängd i vågen visar det sig att den bottnar 5-kilosvågen. Då förstår vi att det rör sig om en verkligt stor fisk. Fram med 10-kilosvågen där den slutgiltiga vikten blir 5,300 kg. Längden är bara 62 cm, det rör sig alltså om en fisk i absolut toppkondition. Efter lite bilder får piggvaren simma hem igen.

Utöver den stora såg vi ytterligare en stor fisk men som var helt ointresserad av att hugga trots att vi försökte på den under ganska lång tid. Lördagen gav fyra fiskar, men bara upp till ca 1,5 kg.  

Betet den högg på var en Fladen vertikaljigg i rödsvart färg. Färgvalet gjordes på basis av borstmaskleken som var igång under dagen. 

Som ny piggvarsmaskin har vi en köl-lös gummibåt från Fladen + elmotor. Det gör att vi kan söka fisken i stort sett ljudlöst och manövrera oss enkelt mellan öar och skär. 

Jag kommer lägga upp lite bilder på båten och lite finesser med den framöver. Kan nämna att det är Kolbeck, som fiskat väldigt framgångsrikt med gummibåt som varit inspirationskälla. 
Anders

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar