tisdag 6 november 2012

Det grymma fisket fortsätter

Efter en lite halvseg inledning kom fisket igång efter lunch. Det började med en fin spätta till Blomman strax över 1 kg och följdes sedan av ett gäng fina skrubbor, största på 1,060 kg och flera precis under 1kg-strecket. Vi byter plats  och det kommer upp ett par spättor till i ok storlek, sedan får jag på något tyngre. Precis som tidigare storspättor rusade den en del och tvärhöll ett bra tag innan den kunde håvas, 1,690 kg blev vikten fastställd till. Efter lite bilder fick den simma hem igen (precis som samtliga stora fiskar har fått göra denna höst). I kastet efter får jag på ytterligare en tung fisk och upp kommer nästa storspätta på 1,640 kg. Sjukt att på två kast få lika många stora spättor... Lär vara en bedrift som tar sin tid innan man får uppleva igen ;). Snart fick även Rickard en fin spätta strax över 1 kg och Blomman krokade i en fin torsk på 6,5 kg. Därefter fick vi bege oss hemåt för att slippa köra i totalt mörker.

Sammanfattningsvis en något seg dag men med väldigt fina toppar och ytterligare fyra spättor över 1 kg + en skrubba över 1 kg i båten. Jag har lyckats hålla den sjuka statistiken med störst fisk varje tur... Får se hur länge man klarar att hålla undan ;)

Är någon intresserad av stor plattfisk är tiden helt rätt just nu. Billigt boende finns i Borstahusen, där även båtplatser till bra priser finns att tillgå för er med småbåt. Som vanligt kör Vandia sina populära plattfisketurer för er utan egen båt eller ni som vill vara bekväma. Thomas har haft väldigt fint fiske sista tiden, så det är verkligen att rekommendera.

Torsk, 6,5 kgRickard med spätta 1kg+

Spätta 1,640 kg

Spätta 1,690 kg

Skrubba 1,060 kg

Blomman med spätta på 1kg+
Anders

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar