onsdag 21 augusti 2013

Läsvärt om Garmin Kinnarpfestivalen

Den 14-15 september går årets upplaga av Garmin fiskefestival av stapeln. Som vanligt är ett grymt prisbord att vänta samt en välorganiserad och trevlig tävling med framför allt Christian Berguist som roddar och organiserar vilket märks. Både Sveriges och Danmarks havsfiskeelit är på plats vilket gör just denna tävling extra hård. Det hade varit kul om några av våra norska kollegor åkte söderöver och var med och kriga. Det är en väldig het period för framför allt stor plattfisk av olika slag men även mycket annat i bra storlek. Fisket sker inte djupare än 50 m vilket är väldigt skönt. Öresundsfisket är något vi uppskattar enormt mycket.

En nyhet för i år är att tävlingen är flyttad till (ur fiskesynpunkt) mer strategiska, men framför allt mer trevliga Borstahusen. I Borstahusen finns en väldig trevlig stugby med riktigt bra boenden och service som är mycket prisvärd. I hamnen som i sig är väldigt trevligt, finns en än mer trevlig restaurang där det hålls gemensam middag. Det är ett begränsat antal platser, så ni som inte anmält er, gör det! Dessa middagar är väldigt uppskattade och trevliga. Inte minst är det kul att träffa sina danska fiskekollegor och annat fiskefolk man sällan träffar. Att tävlingen är belägen i Öresund gör dessutom det möjligt för team med mindre båtar att deltaga. Vi kom på en fin tredjeplats för några år sedan i en väldigt liten Cresent-båt, så här är inte båtstorleken särskilt avgörande.

Nytt för årets tävling är en tävling i tävlingen- en sillatävling. Avgiften är blott 100 kr. Dessa 100 kronor kan ställas i kontrast till det smått otroliga prisbordet. Vinnare i sillatävlingen får 10 000 sek, andra plats är ett presentkort hos Nordic Sea Angling, elektronik från Garmin, Fina spö och rullar osv. Tanken är att varje båtägare ska kunna vara med och slåss om dessa fina priser. Det finns gott om sill bara några sjömil utanför Borstahusen, så det finns inget som begränsar. Ni som har barn, barnbarn, en bättre hälf eller vad som helst. Passa på att kombinera en härlig dag på havet med chansen att vinna väldigt fina priser. En kul tävlingsform som både gammal som ung klarar av. I hamnen är det efter tävlingstid "gott häng" med likasinnade. Ni som läser här på sidan får gärna tipsa era båtägande vänner och bekanta om detta. Blir deltagarantalet stort kan det bli en riktig höjdare och kanske gör tävlingen till lite mer av en "folkfest", mer lite Langesundsfestivalen.

Väl mött i Borstahusen!

Fladen-Navia-Lowrance

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar