måndag 11 juni 2012

Fågelproblem

Börjar bli påmind om hur tråkigt multefisket kan vara. Fisk på plats hela dagen, utan att visa minsta intresse + massa orädda änder och måsar som äter upp brödet. Har någon förslag på hur man slipper and- och måsproblemen får ni gärna skriva.

Jag kör ett pass imorgon igen.

Anders

3 kommentarer:

  1. Testa att ha en håv uppställd bredvid dig med svajande håvgarn så brukar man få det lite lugnare med måsarna, änderna gillar inte när man lyfter en "karphåv" då brukar dom hålla sig på avstånd en stund!
    Har fungerat många år i Lomma hamn bla ;-)

    Mvh Fredrik

    SvaraRadera
  2. Jag jagade änderna med håv under mitt fiske... Tyvärr skrämmer man multarna då också. Ska testa baka eget bröd med lite grön karamellfärg i. Jag måste komma på någon lösning i alla fall....

    SvaraRadera
  3. Ja det är inte lätt alltid!
    Där jag brukar fiska höjer jag håven försiktigt och bara håller den stilla, så simmar änderna iväg och multarna bryr sig sällan.
    Ett tips är att bryta ner det färdiga brödet i lagom stora bitar och blanda grön karamellfärg med vatten sen sprayar du brödet ( med en spray flaska )och låter det torka "lite lagom" så får du segt och grönt bröd som fungerar och sitter fin fint på kroken!
    Viktigt att brödet inte blir för torrt givetvis!
    Brukar ta ett tag innan måsar etc genomskådar en.

    SvaraRadera