fredag 27 juni 2014

Underhåll till kajs

Knät är fortfarande halvknas, men jag har köpt en förstärkningsskena som jag ska tejpa upp det med. Hoppas det går vägen.

Det blåser halvstorm i hela södra Australien, så vi ligger till kaj. De andra har åkt hem till Sydney medan jag stannat kvar på båten. Underhåller mig med att bygga gear. Typ knyta tackel, de tafsar vi fäster på linan. Slutförde precis sista boxen a 600 krok och har under de andra dagarna gjort två boxar till. Det är tänk som en liten överraskning till de andra när de kommer tillbaka. Alla avskyr att bygga gear.

En snood (lintafsen) består av en överdel med ett klipp, som man fäster på huvudlinan. Överdelen är sju famn 1,8 mm mono. Därefter kommer ett 60 g sänke som även är ett lekande. Därefter kommer ytterligare tre famn mono och en stor 14/0 cirkelkrok.

När vi skjuter iväg (sätter ut linan) greppar man kroken, drar ut linan till sänket med tre drag, kastar sänket som genom farten drar med sig de resterande sju famnen lina till klippet. Klippet är fortfarande fäst i boxen. Sedan agnar man på, för bluefin en fet bläckfisk. Klämmer loss klippet från boxen, väntar på signalen som indikerar när man ska fästa snooden på linan (30m mellan varje), kastar kroken så långt som möjligt åt sidan och fäster klippet på huvudlinan. Sedan gör man så x 600 :)...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar