torsdag 4 mars 2010

Kapten Linblom

Fotnot till bilden: Blomman är här 22 år gammal och ute på storviltsfiske på bratten (som han själv beskrev det). Fin i håret är han med.
Tänkte köra en kortis om var och en av oss. Först ut blir självklart våran autoritära Kapten, Daniel Lindblom, även kallad Blomman.
25-årig konsthandlare från Göteborg. Är den av oss som är mest sugen på stor fisk. Alltså i kilo räknat. Stor Långa, Torsk och Hälleflundra är Blommans speciallitet. Långa över 19 kg, Torsk över 25 kg och Hälleflundra över 60 kg är några av han bedrifter.
Blomman är den av oss som är helt klart mest prylhomo. Inte i den bemärkelsen att han känner ett stort behov av prylarna utan mer för att det kan vara coolt att ha vissa grejer. Dessutom har hans grejer en förmåga att försvinna eller gå sönder väldigt snabbt. Kan som exempel dra hans el-rulle. Han köpte Shimanos nya el-rulle (när den var ny) för 10 000 kr. Han var hur glad och stolt som helst ända till han skulle använda den första gången, då gick den sönder. Istället för att laga den direkt tänkte han som vanligt "jag fixar det sen". Därefter gick det ca 1,5 år innan rullen användes. Dessutom gick han under de 1,5 året runt och pratade om hur extremt bra rullen var.
Trots detta är Daniel väldigt duktig både som inviduell fiskare och på att köra båt. Vi har honom att tacka för stora delar av de framgångar vi haft.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar