måndag 8 mars 2010

Om Daniel Eriksson

Daniel Eriksson är 33 år gammal och jobbar som projektledare på företaget Via Travel. Han har sambo sen 8 år tillbaka och en son på knappt 2 år. Dessa två faktorer gör att han tyvärr inte kan fiska lika mycket som oss andra. Fasaden som den snälla, mysiga familjefadern brukar dock raseras helt när han väl kommer ut på fiske. Då brukar kan han göra både det ena och det andra barnförbjudna och icke-sambolämpliga..

Jag skulle faktiskt säga att Daniel är den av oss i Navia som är den bästa individuella fiskaren. Under tävlingar från turbåtar är det ofta han som kommer bäst bland oss. Kanske har det något att göra med hans extremt udda fiskestil. Det går ut på att han håller spöt under armen och istället för att göra mothugg lyfter han sakta spöt uppåt när fisken har bitit... Vilket i sin tur resulterar i att han missar fisken. Detta är väldigt frustrerande att titta på, men som tur är verkar inte fisken skrämmas av det långsamma lyftet och kommer oftast igen. Så på andra eller tredje försöken brukar kroken kunna leta sig in i fisken. Varje gång en fisk hugger brukar han alltid säga, helt uppspelt "jävlar vilket hugg!!", "denna är riktigt fint" osv. Kan vara väldigt störande på tävlingar när det sedan i princip alltid visar sig att den "stora" fisken är en vanlig Sandskädda på 150 g...

Under småbåtsfisketävlingarna har Daniel en given och behövande roll. Han administrerar och planerar allt in i minsta detalj innan och under tävlingen. Runt 3 veckor innan börjar det komma massa mail med teorier, listor, gamla resultat osv. Denna planering har varit viktig i alla tävlingar och jag är helt säker på att det har varit en viktig del i framgångarna. Att han sedan också brukar fiska riktigt bra under tävlingarna är självklart också ett plus.

Admin

1 kommentar: