tisdag 9 mars 2010

Vår käre "Lill Anders" - vem är han egentligen?


Det var våren 2003 som jag och en vän besökte GHFK för att bli medlemmar. Varje onsdag därefter fanns det en kille som hette Anders, han var då kanske 13-14 år. Vi kände att denne Lille Kille måste vi ta hand om och hjälpa, så han kom med i vårt team till Fröya det året. Det vi inte visste var att denne kille var otroligt duktig på att fiska och brann för fisket med nya idèer och påhitt. Egentligen är det ingen som vet hur gammal han är och vi tror fortfarande han är runt 17-18år idag, därav namnet Lill Anders.
Väl på fröya visade han sina talanger och under ett nattpass drog han upp en mycket fräck fisk, en småfläckig rödhaj. Se bild.
Åren gick och Anders blev en självklar kollega, vän och framförallt en i teamet som bidrog till mycket av Navias framgångar. Med hans danska vänner har han ständig uppdatering av nya fiskeplatser, idèer och tips.
Åren gick och Anders utvecklade sitt fiske tillsammans med Navia medlemmarna och fick fina fiskar som Hälleflundra runt 40kg, Kolja i öresund på 2,7kg, på ett pass efter bergskädda drog han en mycket ovanlig art som en Tungevar! i gullmarsfjorden, rödspätta över 2kg och så fortsätter listan, fina fiskar som är både udda och stora.
Han är den i båten som gnyr mest, är slarvigast (njae, D2, alias Blomman kanske är snäppet värre...), är mest trött, är surast, argast osv, men ändå den som på något sätt ger mest energi när det behövs (han måste själv fiska bra då), men också den som väcker idêer som verkligen kryddar dagen...
Ja, Anders är en grym fiskare och mycket god vän, han är tyvärr lite för het på min sambo Jessica, vilket innefattar en del konflikter mellan oss, men jag är äldst och vinner alltid. Jag trivs med Anders då han är glad och fiskar bra, då är livet helt underbart, men går det dåligt, så visar han det.... Glömmer aldrig när han på förra Kinnarpsfestivalen skulle göra i ordning fiskelådan med tävlingsfiskarna och slänger i vår fina 8hektos rödspätta som han tog för en skrubba.....det var en fin poängfisk....och snacka om han blev gladare efter det...
Ja ja, Anders e grym och piggar upp oss "gubbar" i båten med sina senaste helgspratt och snack om tjejer, så nu kanske vi vet mer vem han egentligen är?
Vid pennan, Daniel D1 Eriksson


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar