tisdag 6 april 2010

Rapport från gårdagen

Vi kom hem så sent igår att det blev sängen direkt. Därför ingen uppdatering. Tanken var också att vi skulle uppdatera direkt från vattnet men det gick tyvärr inte. Ingen mottagning så långt ut.

Dagen slutade i alla fall bra efter en trög inledning. Vi började med en seg inledning. Gästfiskaren Christian drog direkt två katter vid andra vraket vi testade. Därefter var det bomstopp. Vi bestämde oss då för att låta vraken "vila" ett tag och göra ett försök på efter Piggvar på ett ställe som såg hett ut. Trots bra drift och relativt bra botten blev det inga varar. Det enda som kom upp var småtorskar och enstaka mindre Knotar. På vargrundet ser vi också en säl. Första gången jag ser en sådan ca 17 nm från närmsta kust.

Vi ger snart upp varfisket och åker till vraken igen. Då har fisket kommit igång och vi drar snabbt flera katter. Kom 4 snabba på första vraket innan det dog ut lite. Vi åker vidare till nästa. Även där är fisket igång och katterna börjar hugga direkt. Blomman kommer in i riktig högform och drar 5 katter + en långa på 4,2 kg på detta vrak. När fisket börjar avta där är klockan närmare 18.00 och vi har en bit in till land + en bra bit hem till Göteborg därefter. Vi bestämmer oss för ett sista försök på ett annat vrak. Där drar blomman sin 6 katt plus att Christian får en till. När vi på tredje drivan blir utan fisk beslutar vi att åka hem.

Dagen slutade med 14 katter plus Blommans (för att vara fångad i Kattegatt och på 29 m djup) fina Långa. Det får ses som ett helt klart bra resultat. Dock var alla katterna riktigt små. Flera av dom kom inte ens över 1 kg. Störst av dom vi fick vägde 2,00 kg, resten var upp till ca 1,7 kg. Konstigt.

Anders posar med minikatt =)

Med tanke på hur samlade katterna är på de små vraken är det väldigt viktigt att sätta tillbaka dom. Matfisk går att få på andra ställen. Man har ju hört historier och även sett bilder från folk som varit där och "köttat". Förstår inte logiken i det, eftersom de också kallar sig sportfiskare och vill fånga så stora katter som möjligt. Dödar man alla, även de små katterna är det förstås inte helt enkelt för dom att bli stora.

Tack Einarsson och Christian för en go tur!

/

Anders och Blomman

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar