fredag 2 juli 2010

Dag 2

Riktigt segt fiske igår också. Under de 10 9 första timmarna fick vi en enda fisk i båten. En flundra på runt 15 kg. Riktigt segt var det sen. Vi träffade Per Jonasson på samma plats , som berättade att han under dagen fått 3 över 50 kg...

Vi testade ett par ställen längre in sen. Där fick Reidar snabbt en mindre flundra på runt 5 kg. Drivan efter fick jag ett bättre hugg. Efter några minuter kommer en bättre flundra till ytan. Vi tailar den och drar den över bord. Vi mäter den till 132 cm. Alltså en vikt runt ca 30 kg.

Strömmen dog även bort här efter ett tag. Vi testade då ett annat ställe med sandbotten. Blomman får sin första fisk på resan här, en Torsk på ca 700 g, felkrokad... han får två till i samma storlek som även dom är felkrokade. Han känner att han är med i gamet.

I slutet av drivan hugger en bättre fisk för Reidar. Han tar fisken stenhårt och efter typ 2 min kommer den i ytläge. Vi drar ombord den och mäter till 126 cm. Nytt personbästa för Reidar. Vi släpper även denna fisk.

Helt ok snitttvikt egentligen, men det är de riktigt stora vi vill åt... Får se om vi kan lösa det idag istället.

Anders

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar