tisdag 27 juli 2010

En tappad

Vi fick inga Multar idag heller. Vi såg flera fiskar i båda hamnarna vi testade. I första började de äta av brödet nästan direkt. Det var två fiskar som gick och bökade som bara den. De mattades av efter en stund (mätta?). Rätt som det var kom en stor Multe, helt klart 4kg+ och började äta av det långsamt sjukande brödet. Jag hade mitt som "pop-up" ca 15 cm över botten och den tog direkt. Jag krokade snabbt och fisken började fajta. Sekunden efter släpper den. Synd, det var en fin fisk.

Efter den incidenten verkar de andra fiskarna skrämda. Vi ser dom simma, men de äter inte alls längre. Vi åker då vidare till nästa hamn.

Första bryggan vi kollar hittar vi nya Multar. Vi börjar mäska men de är helt ointresserade. Flera av fiskarna är riktigt stora. Hur stora är svårt att veta, men den största Blomman såg uppskattade han till runt 6 kg.... Även här kör vi "pop-up" och vid ett par tillfällen kommer fiskar fram och nosar på brödet, men inte mer.

Vi ger upp eftersom Blomman måste vara hemma innan tolv. Vi bestämmer oss för att testa på samma ställe som vi började på för att se om fisken samlat sig igen. Det hade den inte.

Som det ser ut nu kommer vi befinna oss på 10-gradarn imorgon. Vi åker upp ikväll, sover nån timme i båten och beger oss mot 10-gradarn runt 3-tiden i natt.

Vi får se var detta slutar. Mer info senare.

Anders

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar