tisdag 29 juni 2010

PNC 2010- Dag 2

Vi hade inför söndagen som sagt 4 arter att satsa på. Sandskädda (vi hade en på runt 200g, men vi hoppades kunna höja den till minst det dubbla), Simpa, Horngädda och Skrubba.

Gick allt enligt planerna skulle vi försöka hinna ut till Gropa efter Lubb och större Sej. Vi hade fått riktigt heta tips dagen innan, så fanns bara tid skulle vi ut.

Vi började dagen med fiske efter Skrubba och Sandskädda. Ganska snart hugger en fin 350g-fisk för mig och det känns direkt väldigt bra. Ca 1 minut senare håvar jag en ännu större fisk för Blomman. 410 g väger fisken. Riktigt fina poäng!

Vi fiskar vidare för att kunna få någon av de stora Skrubborna som också finns på platsen. Isola hade fått flertalet över 700 g dagen innan. Detta visar sig dock svårt. Inte en enda Skrubba får vi under ett långt tag. Vi bestämmer att vi ger det en halvtimme till, sen måste vi vidare. Precis efter det får jag ett tungt hugg på mitt spö. Vi hoppas alla att det ska vara en Skrubba. Mycket riktigt, upp kommer en Skrubba. Inte riktigt i den dignitet vi är ute efter, men precis över 600 g. Vi bestämmer oss för att ligga kvar ett litet tag till för att försöka höja den ytterligare. Blomman får snart ännu en Skrubba, dock mindre. Sedan slutar det hugga helt.

Vi nöjer oss med de fiskarna. Sandskäddan är bra och Skrubban får räknas som ok. Nästa stopp blir på ett ställe som brukar ge fina Simpor.

Vi driver över det "heta" området flera gånger utan att få någon fisk av riktigt värde. Vi får två Simpor över de 100 g som är kriteriet för att få räknas i tävlingen. De är då värde ca 20 p. Vi börjar fundera på om vi kanske måste nöja oss med en sån. Man var inte särskilt nöjd med tanke på den stora Simpa Blomman tappade dagen innan.

Vi gör en sista drift. Sedan måste vi inåt för att fiska Horngädda. Vi får en hel del Simpor i storlek 50-110 g. Erikssom får snart ett fint hugg. Han är dock inte säker på om det är en Simpa. Han gissar snarare på en Skrubba. Jag står beredd med håven i alla fall. Vi vill inte göra samma miss som dagen innan.. När det är två m kvar ser vi att det är en Simpa , och dessutom i bra storlek. Det är dock inte fören den är helt i ytan vi förstår den verkliga storleken. Snabbt håvas fisken och hängs upp i vågen direkt. 475 g visar Super Samson-vågen. Helt otroligt!

Med så bra fiskar känner vi att vi kan lägga gott om tid efter Horngäddan. Vi kör till ett ställe som gett ett par Horngäddor på träningsfisket. Vi ankrar upp och hänger ut en mäsksäck. Redan i andra kastet har jag ett par hornisar efter draget.

Eriksson flötmetar. Vi hoppas kunna locka in fisk via våra drag, som sen ska hugga på hans flötmeten. Vi list lyckas och ett av flötena dyker snart. Upp kommer en Horngädda på omkring 250 g. Eftersom vi har gott om tid (det var väldigt grov sjö utomskärs fick vi höra, så Gropa var inte att tänka på) bestämde vi oss för att ligga var och försöka få en större. Efter några minuter dyker flötet igen. Upp kommer en något större Horngädda. Vi väger den till ca 390 g. En fin tävlingsfisk.

Nu återstår 1,5 timme tävlingstid. Åka utomskärs hinner vi inte, så vi funderar på vad vi har enklast att höja. Blågyltefisket i Gullmarn hade varit riktigt trögt för Isola, så det kändes inte lockande. Det fick stå mellan Berggylta och Havsöring. Det är inte lätt att få en godkänd Havsöring, men får man en är den värd mycket. Berggyltan kunde vi förmodligen bara höja med max 100-200 g, vilket ändå inte genererar mycket poäng. Vi satsade därför på det. Vi hade trots allt fått ett par på träningsfisket.

Som vanligt, misslyckades vi så klart med öringsfisket.

Vi inser att vi fiskat riktigt bra trots allt. Ett snittpoäng på ca 100 per fisk är riktigt bra. Hur långt det ska räcka vet vi dock inte. Isola har också fiskat riktigt bra under dagen. Hur alla de andra fiskat har vi inte en aning om.

Väl i hamn märker vi att de flesta har haft halvsegt fiske även denna dag. Det står helt klart mellan oss och Isola. Kul med båda Lowranceteamen i topp!

Här kommer topp 5:

1, Navia Lowrance-GHFK 861,4 , 13 arter

2 Isola Lowrance-KSK 861,1 , 12 arter

3 Garmin Kinnarp Rapala 609,9 , 10 arter

4 Garmin Kinnarp Omega 551,2 , 9 arter

5 Nidingen Humminbird 530,4 , 9 arter

Årets tävling var väldigt lyckad och trevlig. Därför förstår jag inte var allt folkt håller hus? Var är alla skåningar, GHFKare, Björlandafolk osv??? Ni missar en av årets höjdarhelger. Nästa år är PNC förmodligen en del i SSC igen. Då kommer flera danska lag att komma. Kan danskarna kan väl ni?

(Lite bildfattig text denna gång. Blir inte mycket fotograferat under tävlingstid tyvärr)


Anders

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar