onsdag 9 juni 2010

Träningsfiske PNC 2010, tisdag och onsdag

Dag 1

Tisdag förmiddag hämtade jag upp Blomman i hans bostad runt 9snåret. När vi kommit en bit på vägen deklarerar han att vi måste vända. Alla bositionerna ligger kvar hemma. Jättekul!

Efter att ha hämtat positionslistan kan vi slutligen åka till båthallen. Vi handlar lite småsaker i Båtbutiken som har lokalen båten står i. Därefter sätter vi in den nya VHFen från Lowrance. Detta tar lite tid, så vi ligger ett par timmar efter i tidsplanen. Efter att ha ätit lunch runt 12-tiden glider vi ut på E6an mot Mollösund, där båten ska sjösättas.

Väl i Mollösund måste vi innan vi åker ut på fiske häjälpa till lite med PNC-planerandet. Detta gör att vi fört vid 16-tiden kan lämna hamn. Vi åker raka vägen till Vedholmarna för att se om Berggyltorna är på plats. Det har varit lite si och så med dom under våren, så vi ville vara på säkra sidan.

Berggylte fisket går sådär. En del mindre fisk, men absolut inga mängder. Efter en dryg halmtimmes fiske hittar vi en klippskreva som ger lite bättre storlek. Upp till ca 1,1 kg fångar vi där.

Berggylta, 1,1 kg

Vi avslutar Berggyltefisket för att "spara" stället till tävlingen. Istället åker vi ut och fiskar på olika platser kring Måseskär. Fisket här var inget vidare. Enstaka mindre Knot och en del Fjärsing. Största väger runt 400 g.



Klockan börjar närma sig 20.00 och vi måste bege oss in. Vi är inbokade på ett vandrarhem i Grundsund. Riktigt prisvärt och trevligt värdpar. Kan starkt rekomenderas. I hyran ingick också en sjöbod precis vid hamnen. Perfekt ställe att dumpa av fiskeprylarna på.

På kvällen äter vi stekt Fjärsing med färskpotatis och romsås. Riktigt fint.



Dag 2

Denna dag hade vi dedikerat åt vrakfiske. Eftersom PNC i år var lagt i Mollösund hade vi funderingar på om man eventuellt skulle plocka "vrakfiskarna", Torsk, Bleka och Sej på de södra vraken. Vi bestämde oss för att testa alla denna dag. Från Enö i norr till Risvraket i söder.

Vi började på de norra vraken för att sedan fiska oss söderöver. De vanliga Blekavraken Valkokaren och Fjutten var dock helt tomma. Konstigt. Berodde kanske på algblommningen..? Vi körde vidare västerut. Där börjar fisken hugga bättre och Blomman får ganska snabbt en fin Bleka runt 3 kg.



Vid Enö är fisket lite segare. Vi får några enstaka Blekor upp till knappt 1,5 kg. Jag byter till pilk och en maskupphängare på relativt långt släp. I första drivan får jag ett bra hugg. Jag gissar på en ok Torsk men är inte säker. Det känns inte riktigt som det ska. Mycket riktigt, upp kommer en riktigt fin Bleka som jag i landningögonblicket är helsäker på är en regfisk. Senare på vågen visar det sig att den väger lite under, tyvärr. Fin fisk oavsett.



Fisket dör snart av och vi beger oss söderöver. På de södre vraken fortsätter fisket ungefär som på de norra. Mycket Bleka i ok storlek, men inte mer än så. Nån godkänd Torsk får vi inte heller.

När vi avslutar fisket kan vi konstatera att det det förmodligen lönar sig mest att under tävlingen helt rikta in sig på de norra vraken. Snittvikten var något högre där, samt att chansen för Torsk och Sej borde vara större där.

Även denna dag äter vi fisk. De få Torskar vi fick under dagen gjordes i ugnen tillsammans med en örtblandning och gräddfil.

Fortsättning följer.....

PS. Kul att vara fast på ett fartyg när det är ca 25 grader och vindstilla ute......

Anders

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar