onsdag 2 juni 2010

PNC till helgen 5-6juni lovar fint väder!!!!

(Kopierat från Isola blogspot)

i hoppas att så många som möjligt överväger att komma upp till Mollösund lördag-söndag för årets Pater Noster Cup! Tävlingsledningen hälsar att det går utmärkt att komma in med sena anmälningar, men hör gärna av er så fort ni vet för att stämma av om ni är intresserade av de gemensamma middagarna fre-lör, vilket såklart kommer att bli jättetrevligt.
Ett stabilt högtryck växer in och för första gången på typ 300 år verkar det som att det blir riktigt bra väderförhållanden under tävlingen. Fisket kring Måseskär är riktigt trevligt och det går att få mycket rolig fisk i området. För att höja pulsen lite kör vi nedan några bilder från förra årets tävlingshelg.


PNC:s regelsystem är väldigt tilltalande och gör att många olika arter belönas mer än enstaka stora fiskar. En fisk ger mer poäng ju större den är i förhållande till sin maxvikt kan man säga. Varje fisk jämförs mot en bestämd idealvikt, vilken ger 100 poäng. Detta gör att en sandskädda på 350gr är lika mycket värd som en gråsej på 5kg och en berggylta på 1200gr. Varje team får väga in en fisk per art, så när man fått en fisk man är nöjd med rent viktmässigt så jagar man vidare på andra arter. På så vis tas det inte upp en massa fisk i onödan eftersom totalvikt är oväsentligt. Dessutom är flertalet hotade arter inte med i tävlingen, vilket gör tävlingsformen skonsam mot våra fiskbestånd.

Nu är det dags att boka in PATER NOSTER CUP den 5-6 juni 2010 i almanackan. Arrangerande Göteborgs Havsfiskeklubb med sin samarbetspartner Lowrance Sportmanship Marin AB väljer i år att på deltagarnas begäran återvända till populära Mollösund och fiske lördag-söndag. Med 27 år på nacken kan arrangemanget med ålderns rätt kallas Sveriges äldsta havsfisketävling från egna båtar. Tävlingsdeltagare med båtar i storlek mellan 4,5 och 12 meter är välkomna att i de artrika vattnen väst Måseskär kampas om ett fint prisbord.

Program och tävlingstid
• Inregistrering: fredag kl. 18.00 – 20.00 och lördag kl. 06.30 – 07.30.
• Båtbricka: (1 st / lag) hämtas vid det obligatoriska skepparmötet lördag 07.40 och söndag 07.40.
• Tävlingstid på lördag: kl. 08.00 – 16.00
• Invägningen öppnar på lördag kl. 16.30.
• Tävlingstid på söndag: kl. 08.00 – 14.00. Fri start efter skepparmötet.
• Invägningen öppnar på söndag kl. 14.30.
• Prisutdelning ca kl 15.30.

Läs mer på www.ghfk.se/pnc

Hälsningar
Tävlingsledningen
Pater Noster Cup 2010

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar